Nestle's First Concept Store Explore the Future with 3000 Capsules

Designed by: SODA Architects
For client: Nescafe Dolce Gusto Floor area: 40.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Best Use of Light

03
© Xiyu.CHEN

Interior Colored Ribbons extends from one wall to the ceiling, and through the reflection of translucent mirror surface

About the Project

SODA Architects believes that the commercial space in the future will be an intelligent terminal that people can enter and a brand-new integration of multimedia technology and space functions. Entrusted by Nestle, SODA has built the world's first concept store for Dolce Gusto.
In order to highlight the innovative, colorful and optimistic spirit of the brand, we regard the product itself the“capsules" as the most basic element of the space and invisibly integrate the interactive media technology. We have designed a unique multimedia "pixel gate" and " invisible screen" for Nestle.
The 3-meter x 3-meter colorful "pixel gate" facing Huaihai Road is composed of 3,000 Dolce Gusto capsules, of which about 1,000 white capsules are filled with programmable LED light beads to present interesting dynamic images through programs.
Inside the space, strips of " colored ribbons" composed of capsule boxes and translucent mirror walls are used as decorations. The " color ribbon" extends from one wall to the ceiling, and through the reflection of translucent mirror surface, the whole space is wrapped in the bright color of the capsule, thus enhancing the visual experience of the originally narrow space.
When people approach the translucent mirror in the room, they will suddenly find the floating multimedia images on it. In fact, this is an "invisible" interactive display screen hidden behind the mirror, turning the mirror wall into a "giant screen" that can be touch.

What’s unique about it

SODA Architects hopes to create a new atmosphere of commercial space that integrates Internet multimedia functions.

The rapid development of the Internet makes video and multimedia more attractive to people than static visual effects. However, we still live in the physical space. If we can integrate digital content with the physical environment through design, we will establish a new way of spatial communication.

This fusion is not simply to put a screen or a dynamic video into interior space. The dynamic content is part of the design and is an element integrated with materials and structures.

With the rapid development of science and technology, people's lives seem to be in two worlds: the virtual world with communication in the mobile phone/screen and the real world that is increasingly lacking in communication.However,we believe that the virtual world and the real world are not incompatible with each other.

The purpose of our design is not to make the distance between the two worlds further and further, but to break and blur the boundary between the two worlds, to combine the living habits of modern people, to pull digital content from virtual space to reality, and to create an environmental experience that belongs to the present.

In the future, we hope that through further exploration, we can make more use of the interactive functions of the Internet to enrich and change the offline space experience.

01
© Xiyu.CHEN

Pixel Gate which can changes the images with time and theme

02
© Xiyu.CHEN

Pixel Gate

04
© Xiyu.CHEN

Colored Ribbons

05
© Xiyu.CHEN

Invisible Screen ,this is an "invisible" interactive display screen hidden behind the mirror, turning the mirror wall into a "giant screen" that can be touch.

06
© Xiyu.CHEN

Detail

07
© Xiyu.CHEN

Pixel Gate

08
© Xiyu.CHEN

Pixel Gate and Colored Ribbons

11
© Xiyu.CHEN

Detail

12
© Xiyu.CHEN

Invisible Screen

Location of project:
Credits:
SODA Architects

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.