Nominee

Lane Tech Sensory Wellbeing Hub

Designed by: HKS
For client: Lane Tech High School Floor area: 150.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Learning Space of the Year

00206 011 N2 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

About the Project

Custom fabricated in an existing classroom, the Hub is a small space with big ambitions: to improve the lives of people with sensory processing challenges. The unique solution is a pop-up model with non-proprietary solutions that can be easily replicated and adapted to suit the needs of other schools, providing educators with a tool to allow students with special needs to adapt to overwhelming sensory input.

What’s unique about it

Our user experience is a modular installation with non-proprietary features that can be easily replicated and adapted to suit the needs of other schools (or anywhere people may experience sensory overload), providing educators a tool to allow diverse learners to adapt to external sensory stimuli. The space is comprised of a demountable framing structure with movable panels housing audio, visual, kinesthetic and tactile features, and a mobile micro-structure – a custom-designed “Sensory Cocoon” – to dampen noise, light and other stimuli, creating a calming environment.

Lanetech Opening 8 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

00206 012 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

00206 010 N2 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

00206 007 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

00206 005 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

00206 004 N2 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

00206 003 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

00206 002 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

00206 001 N2 Originaljpeg
© Tom Harris

Sensory Wellbeing Hub

The first known of its kind in an American public high school, a place for diverse learners.

Credits:
HKS

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.