Nominee

Donut Playhouse

Designed by: PANORAMA Design Group
For client: New World Development Company Limited Floor area: 2000.00 M² Year of completion: 2019
Submitted for: Learning Space of the Year

Soul Zone
© Ng Siu Fung

About the Project

Donut Playhouse consists of 3 main zones: Body, Mind and Soul. Different purposes are respectively given including exercising, learning and performing. Kids’ development was nurtured through introspection, exploration and discovery in enhancing the physical, mental and spiritual quality.
BODY: PHYSICAL

The Body zone, an energetic play zone and family cafe, aims to unleash energy where the space emphasizes physical training. Besides the brightness and pleasantness it brings, the yellow tone effectively stimulates children muscle and can evoke the hand-foot coordination development of children.
MIND: MENTAL

Mind zone is designed as an open learning hub that workshops and lessons are made available to parents and kids. This organic landscape with the green tone has an effect of stimulating the memory of children. Relatively small sized seats and tables in different shapes allow users to move the chairs according to different activity needs; children can even sit on the reading zone padding freely, adding fun and arousing their interest of learning.
SOUL: EGO

Soul Zone is a mirrored tree as a display device with a digital ring hoisting in the air. Whenever parents and kids finish their drawings in the workshops, their pieces of work will be posted simultaneously on the curved screen. The little artists or writers can go under the ring and see others’ and their own workpiece displaying. All to evoke creativity and ego expression through multi-media interactions.

What’s unique about it

We believe the kids arcade shall not be just a theme park, but go beyond reality and provide space for imaginations. We’ve created an edu-shopping kidscape in abstract forms supporting specific programs with a sense of magic, fun and playfulness. It is a community of freedom and endless imagination.

Washroom Cubicle
© Ng Siu Fung
Lift Lobby
© Ng Siu Fung
Lift Lobby Locker Zone
© Ng Siu Fung
Washroom Corridor
© Ng Siu Fung
Male Washroom Co Weewee Zone
© Ng Siu Fung
Mind Zone
© Ng Siu Fung
Body Zone Donut Cafe
© Ng Siu Fung
Body Zone Concierge
© Ng Siu Fung
Body Zone Ball Pit Area
© Ng Siu Fung

Credits:
PANORAMA Design Group

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.