Ace & Tate Store Groningen

Designed by: Os & Oos
For client: Ace & Tate Floor area: 0.00 M² Year of completion: 1900
Submitted for:

About the Project

And that you can see in Groningen, where OS & OOS had a lot of playing space to experiment – 112 sq-m, to be exact. In the past, the city was considered a major trade centre for grain, and the studio wanted to refer to that history with the interiors. For inspiration, they looked to Korenbeurs van Groningen, a 19th-century neoclassical building that once housed a commodity market. They then brought that into the store by creating wall installations from the materials of the traditional roofing method of thatching – namely, water reed that was locally sourced.

The most impressive part? That they were able to make the unexpected material look sleek and modern by manipulating it to work in line with the contemporary features Ace & Tate fans would come to expect from the brand.

What’s unique about it

For Frame 126 we talked with Mensen and Peet about their relationship with the company, just prior to the Groningen store’s opening. ‘Before Ace & Tate, we hadn’t done spatial design. The brand originally reached out to us because they wanted to use our Mono-Lights – then they realized we do a lot more,’ Peet said. ‘Every store has to be different,’ added Mensen.

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.