Nominee

NANJING OMNIJOI INTERNATIONAL CINEMA

Designed by: ONE PLUS PARTNERSHIP LIMITED
For client: OMNIJOI MEDIA CORPORATION (JIANGSU BROADCASTING CORPORATION) Floor area: 4438.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for:

About the Project

‘Rain flower pebble’ is a characteristic of Nanjing, China area. The pattern of the pebble is in gradual change of color layers - different colors such as gray, brown and tan are layered on top of each other to create such a rich color variation. This is also the reason why these pebbles have such a high collection and artistic value. The designers have perfectly illustrated the characteristics of the ‘rain flower pebble’ in this project. They use brown stones in different shades to convey the gradual change of colors throughout the whole perimeter. The ceiling of the lobby hangs lots of rectangular installations in various lengths. When one takes a closer look, he would see that each shape is composed of 7 pieces of components in gradient red. On the platform of the lobby, the designers specially designed four sets of sculptures in different shapes and heights for the audience to sit or rest. The concession and ticketing office are also an independent counter space, using a consistent choice of stone - which not only highlights the practical functions, but also fits well with the existing elements. If you review the entirety of the space, you would embrace how traditional aesthetics and modern design are merge into one space. In this project, the designers convey the gist of the rain flower pebbles in combination with the digital pixels. We made the whole cinema become more modern and more digitized.

What’s unique about it

The designers convey the gist of the ‘rain flower pebbles’ - a strong cultural element of Nanjing, China in combination with the digital pixels. The pattern of the pebble is in gradual change of colour layers - the reason why these pebbles have such a high collection and artistic value. The designers have illustrated this by using brown stones in different shades. They use this new combination method as the design theme to show their thoughtful arrangement with the space. This project has successfully use a relatively low budget to shown how traditional aesthetics and modern design can be merged into one space. The ceiling of the lobby hangs lots of rectangular installations. Each shape is composed of 7 pieces of components in gradient red. With the dynamic image on the LED screens, it is like raindrops falling from the sky. The digitalisation concept is continued to the IMAX auditorium. The traditional pebble pattern is transformed into abstract cubic pixel shapes.

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.