Nominee

LIUZHOU JINYI CINEMA

Designed by: ONE PLUS PARTNERSHIP LIMITED
For client: Guangzhou Jinyi Film & Television Media Co.,Ltd Floor area: 4443.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for:

About the Project

Liuzhou, China is located on the banks of the winding Liu River. This clear and green river is one of the main navigable rivers that runs through Liuzhou and is famous for its curved shape. The two sides of the Liu River have gathered many small and big families. While the Liu River has connected everyone together, the people are also guarding this piece of pure land in the south and coexisting harmoniously with the nature. The long and curly shape of the Liu River is reminiscent of film rolls, which is one of the main elements in movie-making. In addition to the similarities of the shapes between the two, film is also a media that can connect people together regardless of borders. Combining local characteristics with film elements to show the wonderful connection between people. When one enters the cinema lobby, you can immediately see the breathtaking wavy walls descending from the ceiling - the designers have deliberately captured the natural curvy forms of the rivers. The running rivers reflected the sparkling glimmer of the sunshine. This is the reason why the designers have decided to leave the original colors of these natural materials so to correspond tightly with the theme. The wavy wall extends all the way to the corridor, leading the audience to the auditorium, it incorporates the concept of rivers. The blue wall and ceiling features imitate the shimmering spots on the surface of the water, which makes the audience feel like being surrounded by rivers.

What’s unique about it

Liuzhou is surrounded by Liu River, which is famous for its crooked shape - reminiscent of film rolls, thus became the designer’s inspiration. The wavy wall and ceiling of the theater lobby is curled. They capture the natural movement of the river. The running rivers reflected the sparkling glimmer of the sunshine. This is why the designers have decided to leave the original colours of these natural materials so to correspond tightly with the theme. There are no specific rules with the wavy walls and ceilings design, so they decorate the lobby randomly which makes people feel free. There are some unique designed lamps in the movie hall, lights up the entire movie theater with a line running through, just like a movie film rolling in the projection room. The designers have successfully transformed a traditional local cultural element to such a totally opposite and refreshing design - high-tech, artistic and abstract. It has undoubtedly bring a huge impact to the local community.

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.