Nominee

Tia Clinic

Designed by: Rockwell Group
For client: Tia Floor area: 278.00 M² Year of completion: 2019
Submitted for:

About the Project

The Tia Clinic is a fully integrative “one-stop-shop” for female health with gynecology, primary care, and wellness under one roof. It’s healthcare reimagined for women by women. The first Tia Clinic is the latest evolution of the healthcare startup’s products and services.

What’s unique about it

The Tia Clinic pairs science, technology, and community with real world healthcare services to create a radically inclusive, highly personalized, and compassionate experience that sets a new standard for women’s health. Rockwell Group wanted to imbue the clinic’s design with this philosophy, from the choreography of the patients’ and practitioners’ movement within the clinic, to materials. The FF&E features white-painted brick, white oak floors, terrazzo, pops of blue, and white ribbed wood. Rather than a typical doctor’s office, the space has a hospitality feel, with a white palette and pops of bright colors from custom commissioned artwork by women and upholstered furniture. The curves of the female form are celebrated through graphic murals with organic shapes, signaling a “feminine universe.” The Tia app is centered on open conversations between women and caregivers, and the physical clinic conveys the same sense of safety, comfort, transparency, and community. Rockwell Group distilled a digital platform with a clear brand identity into materials. For example, the custom terrazzo takes cues from Tia’s speckled branding moments. The fabrics and wall coverings play off of the desaturated tones of Tia’s digital interface.

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.