Nominee

The Charm of Nature, Taichung

Designed by: Chang-Gii Design Co., Ltd.
For client: HUI HSIN Architecture Floor area: 3880.00 M² Year of completion: 2017
Submitted for: 年度住宅区

About the Project

Located at Wenshan Dist. in Taichung City, the high-grade apartment is designed based on the idea of environmental protection mitigating urban heat island effect and securing life quality for mankind and nature.

“Building up an ecological garden in a city,” the main idea of design plan brings sustainable lifestyle to people from the perspectives of ecological environment, natural pool, and life.

Following the growing emphasis on “green building” as part of sustainable urban development, the design plan focuses on a large area of environmental afforestation which will be an indicator evaluating “green city” in the future. Given the huge percentage of environmental afforestation in the courtyard, the building coverage ratio accounts only for 40.54% and the green area covers more than 800 pings.

A large number of egrets and magpies have become the visitors for plenty of trees and two ecological pools intriguing the residents most. The larger green area in the city, the closer intimacy to nature.

What’s unique about it

Following the growing emphasis on “green building” as part of sustainable urban development, the design plan focuses on a large area of environmental afforestation which will be an indicator evaluating “green city” in the future. Given the huge percentage of environmental afforestation in the courtyard, the building coverage ratio accounts only for 40.54% and the green area covers more than 800 pings.

A large number of egrets and magpies have become the visitors for plenty of trees and two ecological pools intriguing the residents most. The larger green area in the city, the closer intimacy to nature.

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.