Nominee

ASICS EMEA

Designed by: Powerhouse Company
For client: ASICS Floor area: 11600.00 M² Year of completion: 2019
Submitted for:

About the Project

The flagship headquarters is designed as a showcase for the ASICS brand and healthy and sustainable workplace that will accommodate the company’s future growth and evolving business needs in Europe, the Middle East and Africa. The resulting building is more than a workplace: it is a destination for local and international employees, product buyers and visitors to celebrate the ASICS legacy and shape its future. ‘ASICS World’, a unique and three-dimensional showcase that displays all ASICS brands is the centerpiece of the atrium, that is both the symbolic and physical core of the building. Replacing the functions of a conventional office lobby, the atrium combines the informal quality of a gathering space with the public prominence of an exhibition space. The full-height space is filled with natural light through the glazed ceiling and is surrounded on four sides by the balconies of the four 2.800 m² column-free workspace floors. A playful system of staircases connects the different levels around the atrium, breaking the horizontal continuity of the floors. With the visible movement of people around the building, the open staircases support physical and visual interaction between coworkers at any given moment.

What’s unique about it

The flagship headquarter is designed as a showcase for the ASICS brand and a healthy and sustainable workplace that will accommodate the company’s future growth and evolving business needs in Europe, the Middle East and Africa. The resulting building is more than a workplace: it is a destination for local and international employees, product buyers and visitors to celebrate the ASICS legacy and shape its future. At the heart of the ASICS atrium lies ‘ASICS World’, a unique and three-dimensional showcase that displays all ASICS brands. Designed as a multi-purpose space capable of hosting changing, informal activities, the showcase also functions as a podium, meeting space, and design center. The future-proof design features an efficient and flexible layout to optimally support various types of work, geared towards innovation and collaboration. With floor-to-ceiling glass windows, each level is flooded with natural light and offers panoramic views of the UNESCO World Heritage listed Defence Line of Amsterdam. Catered specifically to ASICS' unique philosophy of ‘A Sound Mind in a Sound Body’, the building was constructed according to the latest standards in health and sustainability, as defined by the WELL Gold and LEED Gold certifications. The strategic positioning of the staircases stimulates physical activity.

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.